Svissglasstårta med jordgubbar

För 8 personer

Ingredienser

4 dlvispgrädde
2 dlcrème fraiche
1äggula
0,5 dlflorsocker
100 gsmå maränger
0,5 dlchokladsås
2 ljordgubbar

Svissglasstårta med jordgubbar – gör så här:

  1. Vispa grädde och creme fraiche var för sig.
  2. Rör i äggula och florsocker i creme fraichen.
  3. Vispa ner creme fraiche- och äggblandningen i grädden.
  4. Bred ut 1/3 av blandningen i botten i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  5. Lägg på ett lager tätt med maränger. Ringla över lite chokladsås. Bred ut 1/3 grädde, ett lager maränger, chokladsås och sist grädde med lite chokladsås.
  6. Täck med plastfolie och låt formen stå i frysen minst 4 timmar.
  7. Ta glassen ur formen och lägg upp den på ett fat. Låt stå 15 min före servering.
  8. Dekorera med jordgubbar. Servera resten av jordgubbarna till.