Tid: 50 minuter
Ugn: 175° + 200°
Du behöver:
Kladdkaka
- 150 g smör
- 150 g mörk choklad
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 2 1⁄2 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
Nutellamaräng
- 4 äggvitor
- 1 1⁄4 dl strösocker
- 100 g Nutella
Serveringsförslag
- färska bär
- lättvispad grädde
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175° och smörj en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
2. Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull. Ta av från värmen och ställ åt sidan så länge.
3. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kakao, mjöl och salt.
4. Häll i smörblandningen och rör ihop till en klumpfri smet.
5. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut kakan och höj ugnstemperaturen till 200°. Låt kladdkakan svalna en aning medan du gör Nutellamarängen.
6. Vispa äggvitorna till en fast maräng i en hushållsassistent eller med elvisp i en bunke.Tillsätt socker lite i taget och vispa på hög hastighet tills marängen blivit blank och styv.
7. Smält Nutellan i 20 sekunder i mikron och ringla sedan ner den i marängsmeten. Rör om slarvigt så att det bildas ett ”swirl”. Bred ut marängen på kladdkakan och grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna.Servera gärna med färska bär och lättvispad grädde.