Majsfritters










För 4 personer:


1 burkmajs, (150 g)
0,5 dljalapeño, inlagd (önskas mindre styrka, byt ut till 1 burk grön chili eller 50/50.
0,5 dlost, riven, gärna cheddar
1ägg
1 mskmajsstärkelse, Maizena
0,5 tskbakpulver
1 krmsalt
2 mskrapsolja




Majsfritters – gör så här:

  1. Låt majsen rinna av. Mixa hälften av majsen med mixerstav. 
  2. Hacka jalapeñon.
  3. Blanda mixad och hel majs med jalapeño, ost, ägg, majsstärkelse, bakpulver och salt.
  4. Stek små plättar av majssmeten i olja ca 3 min på varje sida. Låt dem rinna av på hushållspapper. Toppa med koriander och servera dem ljumna.
Garnering: Efter tycke och smak: Koriander, persilja eller gräslök 
Recension: Jättegoda till öl, de var riktigt starka med Jalapeno. Vi testar nästa gång med 50/50 grön chil/jalapeno. Väldigt trevliga att servera som försnacks. Stek och förvara i uppvärmd ugn ca 50-70 grader.