För 4 personer:
| 1 burk | majs, (150 g) |
| 0,5 dl | jalapeño, inlagd (önskas mindre styrka, byt ut till 1 burk grön chili eller 50/50. |
| 0,5 dl | ost, riven, gärna cheddar |
| 1 | ägg |
| 1 msk | majsstärkelse, Maizena |
| 0,5 tsk | bakpulver |
| 1 krm | salt |
| 2 msk | rapsolja |
Majsfritters – gör så här:
- Låt majsen rinna av. Mixa hälften av majsen med mixerstav.
- Hacka jalapeñon.
- Blanda mixad och hel majs med jalapeño, ost, ägg, majsstärkelse, bakpulver och salt.
- Stek små plättar av majssmeten i olja ca 3 min på varje sida. Låt dem rinna av på hushållspapper. Toppa med koriander och servera dem ljumna.
Recension: Jättegoda till öl, de var riktigt starka med Jalapeno. Vi testar nästa gång med 50/50 grön chil/jalapeno. Väldigt trevliga att servera som försnacks. Stek och förvara i uppvärmd ugn ca 50-70 grader.
