Ingredienser
4 portioner
- 1 brieost à 500 g
- 1 kvist rosmarin
- 10 timjansblad
- 2 msk honung
- flingsalt
- nymalen svartpeppar
Päronkompott:
- 300 g päron, skalade och tärnade utan kärnhus
- 1 msk pressad citron
- 1 msk strösocker
- ½ dl vatten
- ½ tsk färskpressad ingefärsjuice
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg samtliga ingredienser till päronkompotten i en kastrull och låt sjuda upp. Sjud sedan i cirka 20 minuter tills päronen mjuknat.
- Lägg brieosten i en ugnsform som passar ostens storlek. Dra ett snitt i ostens mitt och tryck in rosmarins kvisten cirka 3 centimeter. Ringla över honungen, strö över lite salt och peppar och toppa med timjansblad. Baka i ugnen i 10–15 minuter.
- Servera med päronkompotten och bröd eller kex, samt vindruvor om du vill.