Ingredienser
4 personer
- 2schalottenlökar
- 2 tsksmör - + 1 tsk
- 2 dlvispgrädde
- 1 tsksenap
- 2 mskkalvfond - konc
- 5 clwhisky - rökig
- 1 krmsvartpeppar - nymald
- 1 mskbrun farin
- 2 msksoja - kinesisk
- 1 mskgrönpeppar - (torkad)
- 1 tskmajsstärkelse (Maizena) - Maizena
Gör så här
15 minuter
- Skala och finhacka löken. Fräs den i 2 tsk smör i en gryta. Häll över 1 msk grädde när löken nästan är torr. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja.
- Stöt grönpepparkorn i mortel och blanda ner dem i såsen. Koka samman i 5 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk.
- Rör ner 1 tsk smör precis före servering så att såsen blir blank.