Ingredienser
2 pers
fläskkotletter, à
| |
2 krm
| |
0,5 krm
| |
2 tsk
| |
1 tsk
| |
citron, pressad, saft
|
Tsatsikiris:
arborioris, eller avorioris
| |
vatten
| |
gurka, liten
| |
vitlöksklyfta, pressad
| |
0,5 tsk
|
Tillbehör
sallad
|
Tillagning
1. Koka riset i vatten ca 20 minuter.
2. Riv gurkan grovt. Rör ner den i det kokta riset. Rör i yoghurt, vitlök och salt.
3. Skär bort allt fett från kotletten och krydda köttet med
salt och peppar.
4. Stek det i smör i en stekpanna ca 3 minuter per sida.
Krydda med oregano och citronsaft.
Servera med risotto och sallad.
2. Riv gurkan grovt. Rör ner den i det kokta riset. Rör i yoghurt, vitlök och salt.
3. Skär bort allt fett från kotletten och krydda köttet med
salt och peppar.
4. Stek det i smör i en stekpanna ca 3 minuter per sida.
Krydda med oregano och citronsaft.
Servera med risotto och sallad.