Tzasikirisotto med citronkotlett

 

Ingredienser

2 pers
2 st
fläskkotletter, à 125 g
2 krm
0,5 krm
2 tsk
1 tsk
0,25 st
citron, pressad, saft

Tsatsikiris:

1,25 dl
arborioris, eller avorioris
2,5 dl
vatten
0,5 st
gurka, liten
1 dl
0,5 st
vitlöksklyfta, pressad
0,5 tsk

Tillbehör


sallad

Tillagning

1. Koka riset i vatten ca 20 minuter.
2. Riv gurkan grovt. Rör ner den i det kokta riset. Rör i yoghurt, vitlök och salt.
3. Skär bort allt fett från kotletten och krydda köttet med
salt och peppar.
4. Stek det i smör i en stekpanna ca 3 minuter per sida.
Krydda med oregano och citronsaft.
Servera med risotto och sallad.