Rullpannkaka med svamp
Ingredienser
Svampstuvning
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smält smöret och rör i mjölet. Häll i mjölken under omrörning. Låt smeten svalna något och vispa i äggen. Tillsätt salt.
- Klä en djup ugnsplåt (25x35 cm, för 4 port) med bakplåtspapper. Pensla papperet med lite smör.
- Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter tills pannkakan är gyllenbrun.
- Skala och finhackka löken. Fräs med svampen i lite smör. Häll i grädden och mjölken. Låt koka ihop under omrörning.
- Blanda maizena med kallt vatten och red stuvningen under omrörning. Krydda med salt och peppar.
- Bre stuvningen över pannkakan. Fördela spenatbladen över och rulla ihop. Skär pannkakan i ca 3 cm tjocka bitar. Garnera gärna med färska örter.