Rullpannkaka med svamp

Ingredienser

Svampstuvning

Gör så här


  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret och rör i mjölet. Häll i mjölken under omrörning. Låt smeten svalna något och vispa i äggen. Tillsätt salt.
  3. Klä en djup ugnsplåt (25x35 cm, för 4 port) med bakplåtspapper. Pensla papperet med lite smör.
  4. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter tills pannkakan är gyllenbrun.
  5. Skala och finhackka löken. Fräs med svampen i lite smör. Häll i grädden och mjölken. Låt koka ihop under omrörning.
  6. Blanda maizena med kallt vatten och red stuvningen under omrörning. Krydda med salt och peppar.
  7. Bre stuvningen över pannkakan. Fördela spenatbladen över och rulla ihop. Skär pannkakan i ca 3 cm tjocka bitar. Garnera gärna med färska örter.