Ingredienser
- 1 kg grytbitar av lamm
- 1 hel vitlök i klyftor
- 1 burk urkärnade svarta oliver (à ca 350 g)
- 1 dl syltlök
- 1/2 dl bombay chutney
- 1/2 dl ketjap manis (söt soja)
- 4 msk kapris
- 2 tsk malen spiskummin
- 2 tsk malen ingefära
- 750 ml rött vin (gärna fruktigt)
- ev maizena majsstärkelse
- salt och peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°C.
- Lägg alla ingredienser i en gryta eller tjockbottnad kastrull. Häll på vinet och rör om väl.
- Låt koka upp på spisen, lägg på lock och ställ in grytan i ugnen i 2-3 timmar eller tills lammet känns mycket mört.
- Häll ev av såsen och låt den koka i 15-20 minuter och red av med lite majsstärkelse (Maizena). Smaka av med salt och peppar.
- Servera genast eller värm upp på spisen nästa dag.