Ingredienser
- ca 900 g kycklingfiléer (bröst)
- 2 askar körsbärstomater (à 250 g)
- 1 påse babyspenat (à 70 g)
- 1 dl svarta oliver med kärnor
Dressing
- 1 dl soltorkade tomater
- 1 dl olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 1 pressad vitlöksklyfta
- salt
- svartpeppar
Gör så här
Receptet är avsett för 10 bufféportioner.
- Dagen före festen: Sätt ugnen på 175°C.
- Bryn kycklingen runt om i 1 msk smör i en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg över i en långpanna. Stek i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna. Täck med plastfolie, ställ kallt.
- Strimla tomaterna och lägg tilllbaka i marinaden. Blanda resten av ingredienserna till dressingen. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
- 2-3 timmar före servering: Dela körsbärstomaterna. Skär kycklingen i skivor och blanda med spenat, tomater och oliver. Häll över dressingen.