Ingredienser:
(30-35 bitar)
till kakan:
3 dl strösocker
75 gram smör, rumsvarmt
5 äggulor
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
2 1/2 dl kall mjölk
3 msk kokande vatten
till marängen:
5 äggvitor
5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 dl färska hallon
***
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör socker och smör vitt och poröst.
Tillsätt äggulorna och rör samman.
Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och blanda ner i äggsmeten varvat med mjölk och vatten.
bred ut i en smord och bröad långpanna, ca 30×40 cm, eller använd ett smort bakplåtspapper.
grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
*
Ta ut kakan och höj ungsvärmen till 250 grader.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Rör ner socker och vaniljsocker.
Vänd försiktigt ner hallonen i marängsmeten (jag sparade ett par hallon som jag toppade kakan med precis innan den åkte in i ugnen).
bred ut hallonsmeten på kakan och grädda i 5-7 minuter. Marängen ska bli som en marängmassa.
Låt kakan svalna och skär i lagom antal bitar (för mig blev det 35 stycken).