Portvinssås

En underbart god sås som passar till oxfilé, ryggbiff och fläskfilé. Svartvinbärsgelén ger såsen en


Antal portioner:8

Ingredienser


4 st apelsiner
1 st citron
4 dl portvin
1 msk senapspulver (Colmans)
1 tsk senapsfrön
3 cm ingefära
1 s färsk chili
6 msk svartvinbärsgelé
1 tsk maizena


Gör så här


1. Tvätta apelsinerna och citronen väl. Skala dem fint med en potatisskalare utan att det vita kommer med. Pressa ner saften från frukterna och lägg i en kastrull. Strimla sedan skalen snyggt och lägg dem i juicen. Tillsätt senapspulvret, senapsfrön och gelén.

2. Skölj och dela den färska chilifrukten. Lägg den sedan i kastrullen med ingefäran som ska vara skalad men hel. Koka upp och låt det hela puttra i någon minut.

3. Rör sedan ut maizenan i portvinet och tillsätt. Låt det hela koka upp och dra sedan åt sidan. Låt svalna och ställ sedan in i kylen. Gör gärna såsen dagen innan så att alla smaker kommer fram.