Sugo di carne
Ingredienser
Till servering
Gör så här
- Lägg svampen i en skål och häll i vattnet så det täcker. Låt stå i 15 minuter.
- Bryn färsen i hälften av oljan och lägg över den i en stor gryta. Häll i vin och malen muskot och låt det koka in.
- Skala och hacka vitlök och rödlök. Skala moroten och skär den i små bitar. Skölj och skiva sellerin tunt.
- Fräs grönsakshacket i resten av oljan utan att det tar färg och lägg i grytan.
- Häll av svampen i en sil och spara spadet. Hacka svampen grovt och lägg i grytan.
- Strimla parmaskinkan och tillsätt den tillsammans med tomaterna. Låt det sjuda i 20 minuter utan lock. Späd med svampspadet. Låt det sjuda ytterligare en stund tills såsen tjocknar lite.
- Smaka av med socker, salt och peppar. Bjud nykokt pasta och färskriven parmesan till.