Antal portioner: 4
Ingredienser
2st gula lökar grovt hackade
4st vitlöksklyftor skivade
1-2 chili skivad med kärnor
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
1 tsk rökt paprika
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad fänkålsfrö
1 st lagerblad
2 msk tomatpuré
3 dl kalvfond (spädd från koncentrat om du använder fond på flaska)
Salt och olja till stekning
800 g högrev i tärningar
4st vitlöksklyftor skivade
1-2 chili skivad med kärnor
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
1 tsk rökt paprika
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad fänkålsfrö
1 st lagerblad
2 msk tomatpuré
3 dl kalvfond (spädd från koncentrat om du använder fond på flaska)
Salt och olja till stekning
800 g högrev i tärningar
Gör så här
Bryn bitar av högrev i olja tills köttet har fin yta.
2. Tillsätt lök, färsk chili, kryddor och tomatpuré.
3. Stek ytterligare någon minut och täck köttet med vatten och kalvfond.
4. Koka din chili på medelvärme i ca 3 timmar eller tills köttet kokat sönder helt.
5. Smaka av med salt och servera din chili med gräddfil och bröd.