Kantarellpasta

Kantarellpasta 

2 port valfri pasta  
200 g kantareller  
75 g philadelphiaost med smak av svamp
3 dl vispgrädde  
1 msk kantarellfond  
1 schalottenlök  
2 vitlöksklyftor  
Parmesan  
Persilja  
Salt  
Svartpeppar

Gör så här: 

Koka pasta och under tiden stek kantareller i torr stekpanna tills vätskan är borta, då tillsätter man smör, därefter lägg i lök och vitlök. Bryn lätt och sedan lägg i Philadephiaost och vi använder oss gärna av kantarellsmak om man inte vill ha tryffel, vispgrädde, fond, koka upp. 

När pastan är klar, spara 1 dl pastavatten. Lägg i pastan i röran och rör i pastavattnet tills du får en härlig krämig sås. Lägg i persilja i såsen. Salta och peppra.

Riv parmesan över pastan när du serverar. 

Snabbvariant om man inte vill ha grädde och Philadelphiaost. Köp creme fraiche kantarell/konjak.