Ångkokta morötter



  • 500 gram (g) morot
  • 0.5 tesked (tsk) spiskummin
  • 1 bunt timjam - gärna citrontimjam
  • 3 klyfta vitlök
  • 16 centiliter (cl) vitt vin

  • Värm ugnen till 220°C. Riv av 1,5 m aluminiumfolie. Vik den sen dubbel för säkerhets skull.
    Skär av blasten på morötterna och skrapa dem. Lägg dem på folien. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Lägg på smörklickarna.
    Krossa de oskalade vitlöksklyftorna lätt och fördela dem bland morötterna. Strö över (citron)timjan.
    Vik folien som ett kuvert över morötterna, stäng det noga på två sidor. Låt den 3:e sidan vara öppen. Häll vin eller annan vätska i den öppningen och stäng till den ordentligt. Vik kanterna på foliepaketet uppåt så att det inte läcker. Lägg paketet i ugnen i 35-40 min.