1 kg kycklinglårfilé
1 dl sultanrussin
1 dl pinjenötter (jag körde solrosfrön, gick också bra)
3 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
salt och peppar
Marinad
1 dl citronsaft
1 dl olivolja
3 tsk kanel
4 st röda chili
6 st vitlöksklyftor
Mixa ihop allt till marinaden med en stavmixer eller hacka chilin och vitlöken fint och blanda med övriga ingredienser. Marinera kycklingen i marinaden i plastpåse minst en timme.
Dra av överflödig marinad från kycklingen (så gott det går) och spara ihop med marinaden som är kvar i påsen. (Pressa ut marinaden från påsen i en skål) Blanda ihop marinaden med russinen och pinjenötterna.
Salta och peppra kycklingbitarna och bryn i en stekpanna, lägg över i en ugnsform. Häll marinaden i stekpannan och stek på någon minut, tillsätt grädden, låt såsen tjockna lite, salta och peppra, tillsätt lite cayennpeppar och häll sedan över kycklingen.
In i ugnen på 200 grader ca 15-20 min.
Serveringsförslag: Ugnsrostade grönsaker.