Revbensspjäll


Revbensspjäll

Ingredienser för 4 personer

ca 1 kg tjocka revbensspjäll

Barbecuesås:

2 dl tomatketchup
1 dl vatten
1 dl olja
2 msk vinäger
2 tsk Worcestershire sauce
2 msk finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk farinsocker
1 msk honung
1 msk soja
1 tsk senapspulver
½ tsk chilipeppar
1 krm cayennepeppar
1 krm oregano
½ tsk rosmarin
1 tsk liquid smoke (kan uteslutas)

Till servering:

coleslaw » (se "såser, marinader och tillbehör")
pommes frites

Gör så här

Dag 1:

1. Blanda samman alla ingredienser till barbecuesåsen i en kastrull och låt koka ca 10 min. Låt den kallna.
2. Skär isär revbenen. Lägg revbensspjällen i en tjock plastpåse tillsammans med såsen. Låt det marinera 1 dygn i kylskåpet.

Dag 2:

Sätt ugnen på 175 grader. Tag upp revbensspjällen ur marinaden och lägg dem på ett galler över en långpanna eller grilla på utegrill. Pensla ofta med marinaden utnder stekningen. Stek 50-60 min tills köttet lossnar lätt från benen.
Servera med coleslaw » och pommes frites.
Servera dessa revben med coleslaw, som du hittar receptet till bland "såser, marinader och tillbehör" eller i kapitlet "sallader". Observera att såväl spjäll som coleslaw måste förberedas dagen innan.

Dryckesförslag: Rött vin=smakrikt och fylligt.